Skip to content

Utorak, 16. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvori svoje srce ovom novom danu i budi spreman živjeti ga s dostupnošću i radošću u svemu što ti Gospodin nudi. „Jer kruh je Božji onaj koji silazi s neba i daje život svijetu“ (Iv 6,30-35). Kruh Božji je Isus koji dolazi da bude hrana, da održi naš vitalni impuls. Želi biti hrana za druge. Da tvoje geste i riječi daju život, ohrabrujući braću i sestre na njihovu putu. Održi njihovu nadu i ohrabri ih u njihovoj misiji. Prinesi Gospodinu sve što imaš, kako bi dostojanstvo i bogatstvo žene bilo priznato u svim kulturama. Moli se da prime Božju ljubav i milost, jer će ih to podržati.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Odmori se i uspori žurbu svog dana. Donesi u svoje srce sve što si do sada doživio. Papa nam kaže: „Djevica Marija bila je važnija od apostola, biskupa, đakona i svećenika. Žene u Crkvi jednako su važne kao i biskupi i svećenici; kako bismo trebali pokušati to učiniti eksplicitnijim” (papa Franjo). Neka tvoje geste budu slične onima Marije, žene i majke, koja prima svoju braću i sestre i bude im hrana za život.

Moli mjesečnu molitvu za žene… za posvećene žene, za žene koje se profesionalno bave… za sve njih, u svoj ljepoti i bogatstvu njihove ženstvenosti.

S Isusom u noći

Pronađi mirno mjesto na kojem ćeš završiti dan i zahvaliti na darovima koje si primio. Zahvaljuj Gospodinu za njegovu prisutnost u danu, za njegov način utjehe, za hranu koja održava. Donesi u svoje srce susrete koje si imao sa svojom braćom i sestrama. Jesi li im bio hrana? Jesu li tvoje geste nahranile njihova srca? Što bi sutra mogo učiniti drugačije kako bi više volio druge?

Prikaži ostatak svog dana za sve žene svijeta. Oče naš.