Skip to content

Ponedjeljak, 15. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj novi tjedan sa zahvalnim srcem, spreman hodati s Isusom kamo god te pozove. „Ne radite za hranu koja propada, nego za hranu koja traje i daje život vječni“ (Iv 6,22-29). „Isus se otkriva kao kruh, to jest ono što je bitno, što je potrebno za svakodnevni život, bez Njega ne možemo živjeti“ (papa Franjo). Na što ili koga svakodnevno gledaš? Koji je tvoj sjever i kompas? ‘Imaj oči samo za Gospodina. Neka ti on bude jedina hrana’.

Prije nego što danas zaroniš u svoje zadatke, izmolite molitvu prikazanja za žene koje rade, treniraju i bore se kako bi i druge mogle učiniti isto.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak šutnje i podsjeti se da je ova godina molitve prilika da produbiš svoj molitveni život. „Onaj koji moli za cijeli svijet, nosi na svojim ramenima njegove boli i grijehe” (papa Franjo). Danas položi na svoja ramena žene koje donose svoju hrabrost i ljubav cijelom svijetu. Neka im tvoja molitva donese utjehu i podupre ih na njihovom putu. „Prisutnost žena mora biti zajamčena i na radnom mjestu i na raznim mjestima gdje se donose važne odluke, kako u Crkvi tako i u društvenim strukturama“ (papa Franjo).

Moli mjesečnu molitvu za žene.

S Isusom u noći

Kako pada večer, uspori i odvoji trenutak da se staviš u prisutnost Gospodina. Na čemu danas želiš biti zahvalan? Promisli o primljenim milostima, trenucima susreta, licima, mjestima… Čime si se danas nahranio? Što ti je ostalo u srcu? Neka ti Gospodin bude hrana, samo Njega traži u svemu što sutra poduzmeš.

Oče naš.