Skip to content

Srijeda, 17. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Pripremi se za novi dan, unoseći u svoje srce zahvalnost za životne blagoslove – ljude, susrete i mjesta. Prikaži sve što imaš i jesi, priznajući da sve dolazi od Gospodina. „Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti, i tko u mene vjeruje, neće ožednjeti nikada” (Iv 6, 35-40). Vjerovati u Boga znači imati sigurnost da s Bogom nećete biti izgubljeni bez obzira gdje se nalazili. Jer Bog je naša stalna potpora i hrana. Molite da se sve majke, kćeri, sestre i žene mogu pouzdati u Gospodinovu hranu.

Izmoli molitvu prikazanja kako bi prestala diskriminacija koju trpe žene u različitim dijelovima svijeta.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak s Gospodinom. Moli za žene posvuda, da njihova vrijednost bude prepoznata u svim kulturama. One odražavaju tvoje lice, Gospodine, i nose tvoje darove. „Onaj koji moli vidi Kristovo lice u svakom siromahu koji pokuca na vrata, u svakom čovjeku koji je izgubio smisao stvari.” (Papa Franjo). „Potrebno je proširiti prostore za oštriju žensku prisutnost u Crkvi“ (papa Franjo). Počni ovaj izazov činiti stvarnim u svojim zajednicama.

Moli molitvu mjeseca za žene.

S Isusom u noći

Uđi u tišinu večeri i budi zahvalan za sve što si primio. Zapitaj se.. Tko je danas bio dio tvog putovanja? Budi zahvalan za njihove živote, za njihove darove, jer oni daju ljepotu svijetu. Moli Gospodina za oproštenje za današnje trenutke kada nisi mario za vrijednost i bogatstvo drugih. Razmisli o trenucima kada si postupio oštro, ravnodušno ili zahtjevno.

Isprosi od Gospodina milost da sutra budeš hrana braći i sestrama. Oče naš.