Skip to content

Utorak, 07. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na početku ovog dana pripremi se biti s Gospodinom. Prepoznaj da svaki put kad udahneš, Njegov Duh pravde dolazi u tvoj život, a svaki put kad izdahneš, ispuštaš ono što te udaljava od Njega. Udahni i izdahni tri puta. Osjeti kako je cijelo tvoje biće spremno biti s Gospodinom Isusom. Danas nam Ti kažeš: „Ali zaista vam kažem, za vaše je dobro da ja odlazim. Ako ja ne odem, Branitelj neće doći k vama; ali ako odem, poslat ću ga k vama” (Ivan 16,5-11).

Danas ponizno moli milost od Gospodina da prigrliš svoju nepokolebljivu vjeru. Razaznaj lekcije svojstvene svakom iskustvu i prepoznaj ih kao Božju prisutnost u svom životu. U tišini molitve i meditacije, njeguj dublju povezanost s Duhom, usklađujući svoje srce s Njegovim božanskim vodstvom. S povjerenjem i poniznošću nastavi ovim putem vjere, znajući da je božanska prisutnost uvijek prisutna, puna ljubavi i uvijek mudra.

Završi svoju molitvu molitvom prikazanja i prisjećanjem na Papinu molitvenu nakanu za ovaj mjesec.

S Isusom tijekom dana

Zastani na trenutak ovog poslijepodneva kako bi svojim srcem približio sve redovnice i redovnike u formaciji. Dok molimo mjesečnu molitvu na svibanjsku nakanu, „danas Te molimo za redovnice i redovnike te sjemeništarce, jer odgovor na njihov poziv zahtijeva cjeloživotni proces formacije prema kršćanskoj zrelosti, koja obuhvaća sve dimenzije osoba”.

Nadahni, oče, one koji prate njihov formativni proces da ih potakne na otvaranje novih putova: „pastoralna briga mora biti prisutna u cjelokupnoj formaciji učenika, kako bi se naviknuli izlaziti izvan granica vlastite biskupije, naroda ili obreda i pomoći potrebama cijele Crkve, s duhom spremnim posvuda propovijedati Evanđelje” (papa Franjo).

Prikaži ostatak dana za ovu Papinu molitvenu nakanu, moleći molitvu mjeseca.

S Isusom u noći

Dopusti da te Bog voli. Predaj mu se i primi njegov blagoslov u ovom danu koji završava. „Neka te Gospodin blagoslovi i čuva. Neka te Gospodin obasja svojim licem i neka ti bude milostiv. Neka Gospodin svrne svoj pogled pun ljubavi na te i podari ti mir.”

Zahvali Ocu svega na njegovom blagoslovu i moli ga da ti podari srce puno ljubavi, sposobno sutra voljeti sve. Budi i dalje odani prijatelj i apostol misije suosjećanja koju ti Gospodin povjerava. Prikaži se u potpunosti Njegovom vodstvu i nakani, šireći ljubav i dobrotu kamo god ideš.

Oče naš.