Skip to content

Srijeda, 08. svibnja 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budi zahvalan za ovaj novi dan i slušaj Njegove riječi: „Još vam mnogo toga imam reći, ali još ne možete razumjeti“ (Iv 16,12). Kakva je radost započeti ovaj novi dan spreman slušati Gospodina, razumjeti što ti želi reći, biti pažljiv da primiš Njegovu ljubav kroz događaje dana.

„Gorčina, pesimizam i tužne misli koje se motaju u nama, dolaze od zla. Nikada ne dolaze od Duha Svetoga” (papa Franjo). Što puštaš u svoje srce? Ne dopusti, Gospodine, da se ove stvarnosti ugodno smjeste u meni. Neka samo radost tvoga Duha vodi moje putovanje i zarazi druge. Neka moja djela govore o Tebi.

Završi svoju molitvu moleći molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Budi zahvalan na prilici da zastaneš i prepoznaš događaje svog dana u kojima možeš otkriti prisutnost Gospodinovu. Odvoji trenutak tišine da razmisliš o svemu što si doživio do ovog trenutka. Koji glasovi te nastanjuju? Što si pustio u svoje srce?

Razmišljaj o ovim Papinim riječima: „poslanje evangelizacije, koje je svojstveno Crkvi, zahtijeva ne samo da se Evanđelje propovijeda na sve širim geografskim područjima i sve većim ljudskim skupinama, nego i da sustav mišljenja, kriteriji prosuđivanja i norme djelovanja moraju biti oblikovani snagom samog Evanđelja; jednom riječju, potrebno je da cjelokupna ljudska kultura bude ispunjena Evanđeljem.”

Neka tvoj dan i djela odražavaju Gospodnje evanđelje.

Izmoli molitvu mjeseca za sjemeništarce i redovnice u formaciji.

S Isusom u noći

Na kraju dana zahvali Gospodinu za sve. Za radosti i nade, napore i patnje, za sve što jesi i imaš; jer sve što si živio bilo je prikazanje Ocu. Moli za oprost za trenutke kada si u svoje srce pustio stvari koje su te udaljile od Njega i koje su te spriječile da svjedočiš da je On razlog tvoje radosti i snaga tvog života.

Pridruži se molitvi svih ljudi svijeta koji mole da se mir nastani u njihovim srcima i da znaju s ljubavlju i poštovanjem slušati Gospodina i jedni druge.

Oče naš.