Skip to content

Ponedjeljak, 06. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Ovaj prvi dan u tjednu dopuštam da me prate Isusove riječi u njegovom današnjem evanđelju: „Kad dođe Tješitelj, Duh Istine, koji od Oca izlazi, on će svjedočiti za mene, a i vi ćete svjedočiti jer ste od početka sa mnom.” Papa nam kaže da nas „Duh Sveti potiče da reagiramo, poziva nas da nikada ne izgubimo povjerenje, vjeru i da uvijek počnemo iznova. Nakon svakog pada, ustani! A njegovo uzimanje za ruku daje ti hrabrost.”

Molim Tješitelja, Duha istine, da moji postupci budu svjedočanstvo tog Duha istine koji prebiva u meni. Kako sam doživio njegovo djelovanje u svom svakodnevnom životu? Zadržavam li samopouzdanje čak i usred poteškoća?

Završavam svoju molitvu moleći molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Pripremam se za susret s tobom, Gospodine, s radošću koju mi ​​daje osjećati se blizu Tebe. Sveti Tješitelj koji nas potiče na potpuni život. Postajem svjestan njegove prisutnosti i poziva u svom životu.

Molim molitvu mjeseca da, kako nam kaže papa Franjo, Duh Sveti nadahne putove „susreta između svih autentičnih i vitalnih kultura, zahvaljujući uzajamnoj razmjeni vlastitih darova u prostoru svjetla koji je otvorila ljubav Božja prema svim njegovim stvorenjima.”

Duše Sveti, koji pokrećeš Crkvu, da u svome poslanju uvijek s obnovljenim zanosom svjedoči i naviješta radost koja izvire iz susreta s Isusom, molimo te ovoga mjeseca za sjemeništarce u fazi formacije.

S Isusom u noći

Kad sunce zađe, vrijeme je za odmor, odmor od dnevnih poteškoća i zajedničkih radosti. Zahvaljujem za sve dobro koje sam primio i što sam mogao učiniti za druge. Sve je dar od Oca, pa čak i moja zadaća je nadahnuće oživljavajućeg Duha Svetoga. Molim oproštenje za trenutke dana kada se nisam dao voditi Gospodinu i kada me je obuzela tuga, malodušnost ili pritužba.

Dopuštam da me grli iscjeljujuća sila Dobrog Duha i obavija me nježnošću njegove ljubavi, pripremajući me za sutrašnji dan da budem sposoban „voljeti i služiti u svemu”.

Polako molim molitvu Oče naš.