Skip to content

Utorak, 05. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan sa zahvalnim srcem i pozdravi današnje Evanđelje. „Ako vi od srca ne oprostite svojoj braći, ni Otac neće vama oprostiti“ Mt 18,21-35. Najvidljivije lice kršćanske ljubavi je milosrđe i praštanje. Neophodno je stalno razmišljati o tome da je mnogo puta vrlo lako tražiti oproštenje i mnogo puta nismo sposobni oprostiti drugima. Molimo Gospodina za srce sposobno opraštati” (papa Franjo). Izmoli molitvu prikazanja na molitvenu nakanu za ovaj mjesec. Dobri oče, znam da si sa mnom….

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak za odmor i meditiraj o ovom razmišljanju pape Franje „Izvan oprosta, zapravo, nema nade; izvan oprosta nema mira. Oprost je kisik koji pročišćava zrak zagađen mržnjom, to je protuotrov koji liječi otrove ljutnje, to je način da se smiri ljutnja i izliječe tolike bolesti srca koje zagađuju društvo.” Znaš li oprostiti? Prikaži svoje popodne za one koji u raznim dijelovima svijeta riskiraju svoje živote za Evanđelje. Obnovi molitvu mjeseca za ovaj izazov.

S Isusom u noći

Završi dan u molitvi. Pokušaj utišati svoj um pronalaskom mirnog mjesta za meditaciju. Postoji li neka posebna milost koju si danas primio? Živiš li radost spoznaje da ti je Bog uvijek spreman oprostiti? „Neka nam Gospodin udijeli ovu milost. Neka nam Marija, Kraljica mučenika, pomogne rasti u milosrđu, u ljubavi prema Riječi i u praštanju.” Oče naš.