Skip to content

Ponedjeljak, 04. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan s otvorenošću i dostupnošću Gospodinu. U njegovoj Riječi čujemo: “Nijedan prorok nije dobrodošao u svome kraju” (Lk 4,24). Isusova se riječ ponekad protivi onome na što smo navikli. Njegova nas poruka provocira i izaziva. Moli Gospodina da imaš hrabrosti i žara naviještati njegovu Radosnu vijest, čak i kada se osjećaš osuđen i sam. Moli za one koji proročki, u različitim dijelovima svijeta, riskiraju svoje živote za Evanđelje, kako bi ispunili Crkvu svojom hrabrošću i misionarskim duhom. Izmoli molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Isus nas poziva da budemo njegovi učenici i šalje nas kao misionare, da svima naviještamo njegovu Radosnu vijest. To podrazumijeva “propovijedati s ljubavlju u svakom trenutku i biti spreman na odbacivanje onih koji su nam blizu” (papa Franjo). Kako živiš ovaj poziv i kako reagiraš na odbijanje ili nerazumijevanje koje često dolazi s naviještanjem Radosne vijesti? Obnovi svoje povjerenje u Onoga koji zove i nemoj stati pred nevoljama. Izmoli mjesečnu molitvu za nove mučenike.

S Isusom u noći

Na kraju dana, zahvali Gospodinu za njegovu vjernu i blisku prisutnost uz sebe. Prepoznaj lica, riječi, susrete, geste i iskustva koja su tijekom dana očitovala Božju prisutnost. Kakve si osjećaje i unutarnje pokrete osjećao? Postoji li nešto na čemu želiš biti posebno zahvalan? Odvoji trenutak šutnje kako bi poslušao Gospodina. Prikažu mu ono što si doživio i svoju želju da velikodušno odgovoriš na njegov poziv da budeš učenik i misionar, prorok u službi njegove Riječi. Oče naš.