Skip to content

Srijeda, 06. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvori svoje srce novom danu koji ti Bog daje, prihvaćajući njegovu Riječ. „Tko god ne vrši i najmanju od ovih zapovijedi, bit će najmanji u kraljevstvu nebeskom“ Mt 5,17-19. Isus je promijenio savjesti u Govoru na gori, otvarajući nove horizonte za sve ljude i u potpunosti otkrivajući Božju logiku. Logika bezuvjetne ljubavi, besplatne, darovane, svima na usluzi, besplatne, „koja želi da se svi spase i dođu do spoznaje istine” (papa Franjo). Prikaži svoj dan. Dobri Oče, znam da si sa mnom, evo me u ovom novom danu….

S Isusom tijekom dana

Potraži mirno mjesto i iskoristi ovaj trenutak da otvoriš svoje srce i razmišljaš o ovim riječima Svetog Oca: „Put istinskog nutarnjeg obraćenja je put odanog nastojanja da pounutrimo svoje iskustvo i odnos s Bogom, ali ne propustivši iskoristiti duhovna bogatstva Crkve, osobito po sakramentima. Tamo ćemo pronaći Gospodina kad god ga budemo tražili.” Odnos s Kristom je hrana misionarskog poticaja. Izmoli mjesečnu molitvu na molitvenu nakanu: Dobri Oče, jer nas je spasio tvoj Sin Isus….

S Isusom u noći

Na kraju dana, donesi srcu ono što si proživio i budi zahvalan na tome. Sjeti se onih trenutaka koji su ti donijeli razumijevanje i svjetlo. Jesi li autentični Kristov sljedbenik? Ispunjavaš li poziv da naviještaš njegovo Evanđelje? Gospodin nas poziva da utjelovimo Evanđelje, kao što su to učinili iz ljubavi mnogi sveti mučenici. Molimo se da oni koji u raznim dijelovima svijeta riskiraju svoje živote za Evanđelje, ispune Crkvu svojom hrabrošću i misionarskim žarom. Oče naš.