Skip to content

Utorak, 02. srpanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj novi dan s otvorenošću i radošću da živiš sve što ti se nudi, uzdajući se samo u Gospodina: “Spasi nas, Gospodine, izgubljeni smo” (Mt 8,23-27).

Ponekad se lako obeshrabriti jer nam se previše stvari čini nesigurnim. Bojimo se gubitka smisla svakodnevnog života. U ovim trenucima možemo razmišljati o strahu apostola tijekom oluje. Isti je strah onih koji pate, onih koji su bolesni, onih koji u Isusu traže sidro spasenja.

Zamislite da vas Isus pita: “Gdje ti je vjera? Dopusti velikom miru da ispuni tvoju dušu, jer Isus je uvijek s tobom. Uzdajte se u njega i dopustite mu da bude vaše sidro spasenja.

Izmoli molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Zastanite i uzmite trenutak kako bi razmislili i usmjerili svoje srce na molitvenu nakanu za ovaj mjesec. “Svaki put kada slavimo sakrament bolesničkog pomazanja, Gospodin Isus, u osobi svećenika, postaje blizak patnicima i teško bolesnima ili starcima” (papa Franjo).

Moli od Gospodinu želju da budeš sredstvo Isusove prisutnosti, osobito u životima onih koji trpe.

Molite mjesečnu molitvu na Papinu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

U prisutnosti Gospodnjoj, odvojite vrijeme za razmišljanje o svom danu. U kojim trenucima ste prepoznali Njegovu prisutnost? U kojim ste ljudima vidjeli Njegovo lice? Što se promijenilo u vašem ponašanju prema njima?

Budite zahvalni za sve što se dogodilo danas, znajući da On izvlači najbolje iz svega.

Moli oproštenje za svoje pogreške, koje povjeravaš Božjem milosrđu. Moli za sutra milost da znaš rasti u pažnji i ljubavi prema svojoj braći i sestrama koji trpe.

Oče naš.