Skip to content

Srijeda, 03. srpanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Toma mu odgovori: “Gospodin moj i Bog moj” (Iv 20,24-29). Započnite dan dopuštajući da ove riječi odzvanjaju u vama.

Često nas, poput Tome, napada sumnja. Isusov život i poruka, tako snažna i neodoljiva, ne uklapaju se uvijek u moguće stvarnosti našeg svakodnevnog života, niti daju smisao našim djelima.

Zato se pomoli Bogu i učini ispovijest vjere: “Isuse, Ti si moj Gospodin i moj Bog” i budući da u to duboko vjerujem, s pouzdanjem Ti povjeravam živote ljudi koje trebaš tješiti jer bolesni su ili umiru.

Za njihov mir i utjehu prikaži svoj dan kroz molitvu prikazanja koju moliš zajedno s cijelom Molitvenom mrežom.

S Isusom tijekom dana

Papa Franjo kaže: „Crkva, kršćanska zajednica, to smo mi, kojima Gospodin Isus svakoga dana povjerava unesrećene, tijelom i duhom, da možemo i dalje bez mjere izlijevati na njih sve svoje milosrđe i spasenje. .”

„Bez mjere” je izraz koji nas izaziva da izmjerimo svoju sposobnost ljubavi i da se približimo svojoj braći i sestrama koji pate.

Molite za njih s Papom i cijelom Crkvom, kroz ovomjesečnu molitvu na Papinu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Na kraju ovog dana provedite neko vrijeme s Gospodinom. Pregledajte sve ljude koje ste susreli. Molite za njihove radosti, njihove strahove i njihove tjelesne i duhovne patnje.

Razmislite jeste li danas bili vjeran suradnik u Gospodinovoj misiji suosjećanja.

Molimo Gospodina za zaštitu, da zajedno s apostolom Tomom prepoznamo svoju vjeru u Tebe, Boga našega, i služimo onima koji trpe.

Oče naš.