Skip to content

Subota, 30. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započnimo naš dan iščekivanja, stavimo svu svoju vjeru u Gospodina koji će pobijediti smrt za svakoga od nas. Vrijeme je da se u njegove ruke stave stvari koje moraju ustati s njim. „Gospodin, vješt u uklanjanju tamnog kamenja grijeha i straha, želi osvijetliti tvoju svetu uspomenu, tvoju najljepšu uspomenu, da učini prisutnim prvi susret s Njim. Zapamti to i hodaj; vratite se k Njemu, povratite milost Božjeg uskrsnuća u sebi. Vratite se u Galileju, vratite se u svoju Galileju” (papa Franjo). Tko čeka… voli. Čeka u Gospodinu zajedno s onima koji su dali svoj život i daju ga i danas, nadajući se da Život uvijek ima posljednju riječ….

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Vrijeme je da zastanem i razmislim gdje sam. Gdje sam? Žene su, kaže Evanđelje, „otišle pohoditi grob” (Mt 28,1). Oni misle da je Isus u mjestu smrti i da je sve zauvijek gotovo. „Ponekad i mi mislimo da radost susreta s Isusom pripada prošlosti, dok u sadašnjosti vidimo prije svega zapečaćene grobove: naših razočaranja, naše gorčine i našeg nepovjerenja; ono ‘nema se više što raditi’, ‘stvari se nikada neće promijeniti’, ‘bolje živjeti za danas jer nema sigurnosti u sutra’“. (Papa Franjo) Gdje moje srce pokazuje? Pomolimo se molitvom mjeseca za one koji su živjeli kao uskrsli do smrti nadajući se da će uskrsnuti s Njim.

S Isusom u noći

Pada noć, završavamo dan zahvalna srca, pripremajući se u odmoru dočekati izlazeće sunce, znak uskrsnuća. Napravi prostora za unutarnju tišinu, dopusti da te obuzme prisutnost Gospodinova i zapitaj se: Od čega me je Gospodin došao spasiti? Kakav ga poseban zahtjev želim zamoliti? Neka te Gospodin zagrli i pobrine se za tvoj san. Oče naš.