Skip to content

Petak, 29. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započinjemo naš dan sa zahvalnim srcem, danas naš prijatelj Isus daje svoje maksimalno predanje, nakon što je napravio put vođen od svog Oca, s punom slobodom, on odlučuje biti prikazanje ljubavi. „Ispunilo se” (Iv 18, 1 – 19, 42) Uzmi si vremena, danas je dan šutnje, stavi svoj život pred Isusov križ i prinesi srcu svome sve raspete povijesti, mučenike današnjice: „Izrazimo ovoj braći i sestrama našu blizinu: mi smo jedno tijelo, a ovi kršćani su krvavi udovi tijela Kristova koje je Crkva“ (papa Franjo). Uđi u tišinu i moli pokraj križa, zastajući kako bi izmolio molitvu prikazanja s posebnom osjetljivošću: „S Marijom ti nudim svoj hod za poslanje Crkve i za molitvene nakane Pape…”.

S Isusom tijekom dana

Zaustavljamo se usred ovog dana, gdje hodamo s Isusom i dijelimo njegovu bol i bol tolike braće i sestara koji danas riskiraju čak do točke davanja života za Evanđelje. Isusova slijepa vjera u Oca potiče nas na povjerenje poput njega. „Isus sve zna i voli nas. I on pere noge svima nama. On se ne boji naših slabosti, jer je već platio za nas, samo nas želi uzeti za ruku da život ne bude tako težak” (papa Franjo). Moli s Marijom, vjernom družicom njezina sina, njom koja je zaštitnica svih mučenika. Molitva mjeseca za nove mučenike.

S Isusom u noći

Dok završavam dan, od zore do ovog vremena, vraćam se na sve one okolnosti koje su danas odjeknule u mom srcu. Gdje prepoznajem prisutnost Gospodnju? Gospodine, pomozi mi da osjetim tvoju prisutnost, one trenutke u kojima sam osjetio da si dotaknuo moj život. Daj mi milost da te pratim u svojoj braći i sestrama koji žive bol križa koji progoni, koji tjera na seobu, koji trpi nasilje, donoseći utjehu. Pridružujem se ovoj Papinoj molitvenoj mreži koja nastavlja moliti za današnje mučenike, za njih prikazujem svoj san. Oče naš.