Skip to content

Nedjelja, 31. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dan započinjemo s radošću u srcu. Gospodin je uskrsnuo! Dao je sebe da nas spasi i da nam da nadu u život koji nadilazi smrt. „Trebao je uskrsnuti od mrtvih“ (Iv 20,1-9) To je dan radosti u Gospodinu koji je održao svoju riječ i dolazi svojim prijateljima s prinosom utjehe. Danas drugima trebamo biti utjeha i radost… znakovi uskrsnuća. Raduj se! Neka ova riječ odjekne u tebi i učini je gestom blizine svojoj braći i sestrama. Prinesi ovaj dan uskrsnuća svakodnevnom molitvom prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Vrijeme je da zastaneš u svom danu, Isus te želi susresti i podijeliti radost koja proizlazi iz uskrsnuća. Vjerujemo u Tebe, Gospodine Isuse, vjerujemo da se s Tobom nada ponovno rađa i put se nastavlja. Ti, Gospodine života, hrabri nas na našem putu i ponavljaj nam, kao što si učinio učenicima na uskrsnu večer: „Mir vama” (papa Franjo). Stavom učenika, na raspolaganju, obnavljamo prikazanje svoga života i pridružujemo se mučenicima umrlim u nadi uskrsnuća koji se danas raduju s nama… Molitvena nakana mjeseca.

S Isusom u noći

Danas završavamo naš dan s radošću novog početka, koji nam je darovao Uskrsli Isus. Završavamo i mjesec u kojem se molimo za nove mučenike. Zatvori oči, pogledaj sav put koji si prošao u ove svete dane, sve što si doživio tijekom mjeseca. Odvoji vrijeme da budeš zahvalan i pozdravi ono što si otkrio, koje su stvari promijenile tvoje srce, koje ciljeve imaš za sljedeći mjesec? Nastavi moliti za izazove čovječanstva i poslanja Crkve s cijelom Papinom molitvenom mrežom. Oče naš.