Skip to content

Subota, 3. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan sa željom za susretom i odmorom s Gospodinom. „Dođite s menom sami na samotno mjesto i odmorite se“ (Marko 6:31). Toliko gužve, toliko buke tijekom tjedna, toliko ometanja. Danas posveti vrijeme odmoru s Isusom. Ništa više, samo biti. Ako imaš zadatke, izvršavaj ih mirna srca, jedan po jedan, bez žurbe. Prikaži svoj dan za neizlječivo bolesne, kako bi mogli dobiti njegu i društvo koje im je potrebno. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Odmori se, uspori tempo dana i razmisli o Papinim riječima. “Kada se smrtno bolesni osjećaju voljeno, poštovano i prihvaćeno, negativna sjena eutanazije slabi, jer shvaćaju da se njihova vrijednost mjeri njihovom sposobnošću da daju i prime ljubav, a ne njihovom produktivnošću.” Nastavi svoje poslijepodne vrednovanjem svakoga za njihovo dostojanstvo djece Božje, bez obzira na okolnosti. Oče naš.

S Isusom u noći

Zatvori oči i duboko udahni. Kako se osjećaš u ovom trenutku? Zamoli Isusa da ti pokaže dubinu svoje bezuvjetne ljubavi. Koji su ti trenuci danas bili najznačajniji? Odvoji trenutak za zahvalu i uživaj u tim trenucima. Sutra započni dan prisjećajući se ljubavi koju si primio od Oca, kako bi je mogao prenijeti drugima. Zdravo Marijo.