Skip to content

Petak, 2. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na ovaj blagdan Prikazanja Gospodinova započni dan zahvalom za posvećenje tolikih pojedinaca u Crkvi. Moli Oca za dar da budeš znak Njegovog Sina ovdje na zemlji. U današnjem evanđelju Šimun je bio čovjek “pravedan i pobožan, tražeći utjehu Izraelovu, i Duh Sveti bijaše na njemu” (Lk 2,25). Prepoznaj prisutnost Duha Svetoga u sebi i moli za milost da poput Šimuna budeš pravednik koji slavi Gospodina. Moli s Papom za neizlječivo bolesne, da odu u miru i reci poput Šimuna: „Jer moje oči vidješe tvoje spasenje“ (Lk 2,30). Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak da pronađeš mirno mjesto za odmor s Isusom i razmisli o izazovu koji je Papa iznio. “Čudo nije učiniti nemoguće. Čudo je pronaći u bolesnom, u onom ranjivom pred nama, brata i sestru. Pozvani smo da u bolesniku prepoznamo primatelja neizmjerno vrijednih blagodati njihovog dostojanstva kao ljudskog bića, kao djeteta Božjeg.” Slava Ocu.

S Isusom u noći

Odvoji nekoliko minuta kako bi razmislio o onome što si danas doživio. Zatvori oči na trenutak i duboko udahni. Koji su ti trenuci ispunili srce radošću i ispunjenjem? Kome si danas pomogao? Provedi nekoliko trenutaka nasamo s Isusom. Podijeli svoje brige s Gospodinom i pripremi se prikazati ih. Zdravo Marijo.