Skip to content

Nedjelja, 4. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovu nedjelju, Dan Gospodnji, razmatrajući Isusa, punog sućuti za sve. Šimunova svekrva je bila u krevetu s temperaturom i odmah su rekli Isusu za nju. Prišao joj je, uzeo je za ruku i pomogao joj da ustane. Groznica ju je ostavila i ona im je počela služiti. (Mk 1,30-31) Iznesi svoje bolesti, tjelesne i duhovne, Isusu, da te, po svojoj dobroti i volji, izliječi i preobrazi, omogućujući ti da se još više posvetiš služenju potrebitima. Prikaži ovaj dan za neizlječivo bolesne i one koji se o njima brinu. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Iskoristi ovaj trenutak tišine, mira i odmora i dopusti Papinim riječima da se nastane u tebi. Odnos s pacijentom zahtijeva poštivanje njegove autonomije i veliku dostupnost, pažnju, razumijevanje, suučesništvo i dijalog, da bi bio izraz predanosti koja se podrazumijeva kao služenje. Moramo se boriti da održimo ovu vezu duboke ljudskosti netaknutom jer nijedna ustanova za njegu ne može, sama po sebi, zamijeniti ljudsko srce.” Obveži se pokazati bliskost i zahvalnost prema onima koje susrećeš do kraja dana. Slava Ocu.

S Isusom u noći

Budi zahvalan za ovaj dan, koji se sada bliži kraju. Odvoji trenutak da se prisjetiš kako se odvijao i smjera kojim si krenuo. Koje si odluke danas donio? Kako se sada osjećaš dok se sjećaš tih trenutaka? Razmisli jesu li te tvoje odluke približile Bogu. Obveži se da ćeš sutra bolje voditi svoje odluke kako bi vjerno slijedio Isusa. Zdravo Marijo.