Skip to content

Subota, 27. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Hvala ti, Gospodine, za ovaj novi dan! Prikazujem ti svoj život u službi misije suosjećanja sa svijetom. Daj nam milost da se pustimo ganuti poput Tebe, da naša srca kucaju u ritmu Tvoga Srca. „Kad je vidio mnoštvo, sažalio se nad njima, jer su bili izmučeni i nemoćni, kao ovce bez pastira. (Mt 9, 35-38) Neka dopre do nas tvoja bol, Gospodine, da gledamo tvojim očima, slušamo tvojim ušima, naučimo ljubiti kao što ti ljubiš. Jesmo li dirnuti bolom naše braće i sestara, dirnuti kako bismo im olakšali njihove potrebe? Neka ovaj mjesec prije svega bude utjeha ženama oko nas koje prolaze kroz teške trenutke.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Neka tvoj suosjećajni pogled i danas sja onima koji pate, onima koji su potišteni i zlostavljani. Daj nam i osjetljivo srce puno ljubavi da se odnosimo prema drugima, da otkrivamo njihova bogatstva, da ih cijenimo i pomažemo našoj braći i sestrama.  „Zabrinut sam da, u samoj Crkvi, uloga služenja na koju je svaki kršćanin pozvan ponekad sklizne, u slučaju žena, u uloge ropstva, a ne istinskog služenja.” (Papa Franjo)

Ovomjesečnom molitvom za žene molimo da se poštuje dostojanstvo svih u svakom trenutku i na svakom mjestu.

S Isusom u noći

Traži unutarnju smirenost i mir te se distanciraj od dnevnih aktivnosti. Otac te gleda: stavi se u njegovu prisutnost, dok on privlači svoj suosjećajni pogled na tebe, kao što je gledao na izbezumljeno mnoštvo, dirnut tvojim krhkim životom. Neka se tvoje tijelo opusti, otpusti svoje lutajuće misli i neka ti srce odmori. Moli Gospodina da te prati svojim pogledom dok razmišljaš o svom danu, gledajući ga njegovim očima i osjećajući ga otkucajima njegova Srca.

Za što se želiš zahvaliti? Moli ga da ti da riječi za ono što si doživio. Šuti…i kad ti nešto padne na srce zapiši to i zahvali na tome kao što si zahvalan za ono što će doći sutra! Oče naš.