Skip to content

Petak, 26. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budeći se ovog petka posvećenog Srcu Isusovu, budi zahvalan na pozivu da budeš službenik njegove misije suosjećanja. Prikaži svoj život u cijelosti kako bi Gospodin učinio da donese plod tamo gdje će najviše pomoći. „Ja sam put, istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni. (Iv 14,1-6) „Gle, dakle, da bismo upoznali onoga koji se predstavlja kao „put, istina i život“, moramo krenuti „putem“, kaže Papa. Neka ti Bog da milost da živiš dan osjećajući se kao da si na putu s Bogom. Ponudi svojoj braći i sestrama jednostavan osmijeh, srdačan pozdrav, gestu pomoći koja će im olakšati putovanje.

Prikaži se Gospodinu da putuje s tobom. Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Vrijeme je da zastaneš, kako bi uskladio srce prema istini svog Srca, a to je ljubav prema svim ženama ovoga svijeta i svih vremena. „Ona je žena i majka, to je najvažnije. Od nje, žene, došlo je spasenje i, prema tome, nema spasenja bez žene.” (Papa Franjo) Obnovi svoje prikazanje za sve njih, tako da svugdje u svijetu budu poštovani i cijenjeni u svom dostojanstvu.

Molitva mjeseca za žene… Kako bi u vrijeme kada čovječanstvo prolazi kroz duboke promjene, žene mogle doprinijeti da čovječanstvo ne propadne…

S Isusom u noći

Pripremi se za završetak dana. Pregledaj što si doživio od zore i budi zahvalan za svaku posebnu milost koju si primio. Koje ti je prilike Bog dao, na poslu, s obitelji, s prijateljima, u zajednici? Kako si odgovorio? Osvijesti svoja djela: jesu li drugima dali život, poticajno ohrabrenje, nadu, otvorenost, zajedništvo? Je li bilo trenutaka zatočeništva i izolacije? Ostvarivati svakodnevicu s ljubavlju i odanošću, dajući život u njegovim kontekstima, znak je poniznosti i vjernosti.

Prikaži Gospodinu večerašnje vrijeme odmora i moli ga za hrabrost za sutra! Oče naš.