Skip to content

Nedjelja, 28. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvori se ovoj nedjelji, danu Gospodnjem. Kaže vam: “Ja sam pravi trs, a moj Otac je vinogradar. (Iv 15,1-8) On siječe grane u vama koje ne donose ploda; on obrezuje one koje daju, da više rode. Ponekad je, Gospodine, obrezivanje bolno, jer uključuje prekid, gubitak i odustajanje. Ali kada dolaze iz tvog srca punog ljubavi, one su prilika za tebe da pročistiš naša srca uklanjanjem onoga što nas sprječava da Te stavimo u središte naših života. „Bez Isusa ne možemo učiniti ništa, kao mladice bez trsa.” (papa Franjo) Pozdravljaš li gubitke i odricanja dok se događa ova rezidba koja te jača i pomaže ti staviti Gospodina u središte života?

Gospodine, prikazujem ti dan na ovomjesečnu molitvenu nakanu. Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Razmišljaj o Papinim riječima tijekom današnje popodnevne stanke: „Nekoliko elemenata ocrtava ovu ženstvenost tako potrebnu u Crkvi i u svijetu: snaga da se suoče s poteškoćama, njihova sposobnost za konkretno, prirodna sklonost da predlože ono što je najljepše i najčovječniji, po Božjem naumu, i jasna vizija svijeta i povijesti – proročka – koja ih je učinila sijačima nade i graditeljima budućnosti.” (Papa Franjo) Na pamet pada slika onih žena koje „prebivaju u Tebi i Ti u njima”, koje su prihvatile obrezivanje i donose mnogo ploda.

Moli da ti Gospodin da milost da ostaneš u Njemu kao mladice na trsu, da doneseš mnogo roda.

Molitva na ovomjesečnu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Pozvan si zaključiti dan s nekoliko Papinih riječi, u svjetlu današnjeg evanđelja: „Postavljam si pitanje: kako mogu opisati odnos između Isusa koji prebiva u meni i mene koji prebivam u njemu? To je odnos intimnosti, mističan odnos, odnos bez riječi.” Odvoji vrijeme da pogledaš kako je tvoje srce reagiralo tijekom ovog dana: moli Gospodina da ti šapne riječ na uho, da ti da svoj uvid u ovaj odnos s Njim….

Pozdravi ono što ti je dano i zahvali. Prikaži ostatak nadolazeće noći i s novom hrabrošću očekuj sutra. Oče naš.