Skip to content

Subota, 25. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Prihvati dan s istim povjerenjem s kojim dijete grli svoje roditelje. „Uistinu, kažem vam, tko ne primi kraljevstva Božjega kao dijete, neće ući u njega“ (Mk 10,15). Bog uvijek ima otvorene ruke i danas nije iznimka, on je tu za tebe.

Neka ove riječi odzvanjaju u tvom srcu… „Djeca nas podsjećaju da smo uvijek sinovi i kćeri: čak i ako smo odrasli, ili stariji, čak i ako smo roditelji, čak i ako zauzimamo odgovoran položaj, duboko u sebi još uvijek djeca Božja… Ponekad riskiramo da to zaboravimo, kao da smo gospodari svoje egzistencije, a umjesto toga radikalno smo ovisni” (papa Franjo).

Izmoli molitvu prikazanja moleći da sjemeništarci i redovnici ustraju u formaciji koja ih uvijek čini ovisnima o Gospodinu.

S Isusom tijekom dana

Napravi stanku u danu. Duboko udahni i provjeri jesi li ostao siguran i radostan u Gospodinu. Ako je postojalo nešto zbog čega si izgubio mir, prepusti to u ruke Gospodnje.

Podsjeti me na redovnice, redovnike i sjemeništarce, da ih Bog i dalje prati u njihovoj formaciji. „…Crkva je simfonija zvanja, sa svim zvanjima ujedinjena i raznolika, u skladu i u isto vrijeme „idući naprijed“ kako bi u svijetu zračila novim životom Kraljevstva Božjega“ (papa Franjo ).

Bog te grli i prati do kraja dana, vrati se danu s obnovljenom hrabrošću.

Izmoli mjesečnu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

U pregledu dana pokušaj prepoznati trenutke kada si bio otvoren Božjoj nježnosti. Budi zahvalan za milost da ostaneš u Njegovoj radosti i miru.

Jesi li izgubio iz vida te dobre trenutke? Što bi mogao naučiti od njih?

Ostavi negativno po strani i odluči živjeti sutra s boljim raspoloženjem. Bog ti je dao milost da rasteš u radosti i dobrom raspoloženju čak i usred proturječja koje bi mogao doživjeti sutra.

Zaključi dan molitvom Oče naš.