Skip to content

Nedjelja, 26. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na početku dana primi u svoje srce Isusove riječi iz današnjeg evanđelja: „…i znajte da sam ja s vama u sve dane do svršetka svijeta“ (Mt 28,20). Što te Isusove riječi potiču u tebi? Kako ih danas možeš živjeti?

Neka ti srce ispuni radost spoznaje da te Bog nikada ne napušta. Gospodine, budi središte našeg dana, neka ne skidamo pogled s tebe.

Recimo u ovom trenutku Isusu: Ići ćemo kamo nas ti vodiš i činit ćemo što nam kažeš, jer u tebe se pouzdamo, naš život s tobom se mijenja. „Ono što rađa strast za Evanđeljem nije čovjekova osobnost ili studij – što svakako može pomoći – nego susret s Kristom“ (papa Franjo).

Moli molitvu prikazanja kako bi sjemeništarci živjeli i hranili se ovim susretom s Kristom koji preobražava život i šalje nas.

S Isusom tijekom dana

Zastani i meditiraj na ove riječi: „Poziv je osobni poziv koji Bog upućuje svakome od nas. Svi smo izabrani, ali i poslani da budemo sretni u jedinstvenom i osobnom odnosu s Isusom” (papa Franjo).

Redovnici, redovnice i sjemeništarci imaju put koji treba ojačati mojom molitvom. “…da svatko sa zahvalnošću otkrije Božji poziv u svom životu, nađe hrabrosti da mu kaže “da”, pobijedi umor s vjerom u Krista…” (papa Franjo). Što odzvanja u srcu? Odvoji trenutak tišine…

Vrati se kroz dan, obnovi se i stavi najbolje od sebe u što god radiš, dopuštajući da te Gospodin pošalje gdje god On je….

Izmoli mjesečnu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Vrijeme je za odmor, sada kada se spremamo napustiti dnevne aktivnosti i spremiti se za spavanje, pregledavamo dan i prepoznajemo darove koje nam je Bog poslao preko naše braće, u susretima, osmijesima, aktivnostima. Zahvalimo za sva dobra koja smo danas primili.

I molimo za oproštenje za trenutke malodušnosti, tuge i ljutnje u kojima smo bili smetnja ljubavi Gospodnjoj.

Daj nam Gospodine milost da sutra živimo kao tvoja ljubljena djeca.

Oče naš.