Skip to content

Petak, 24. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

S ovim danom dolazi nova prilika za život blizu Isusa. Današnji dan u evanđelju farizeji ga stavljaju na kušnju svojim pitanjima: „Dođoše i neki farizeji te ga ispitivahu da ga iskušaju“ (Mk 10,2).

Je li tvoj pristup Isusu da ga iskušaš ili iskrena blizina da učiš od njega i nasljeduješ ga? Kakav je tvoj pristup braći? Danas uči od Isusa iz njegovog načina bivanja s drugima „jer je bio blizu, razumio je, prihvaćao, liječio je i poučavao s blizinom” (papa Franjo).

Izmoli molitvu prikazanja da sjemeništarci i redovnici u formaciji žive svoju blizinu s Isusom i svojom braćom i sestrama s čistoćom srca.

S Isusom tijekom dana

Zastani usput i zapitaj se: „Kako ide dan? Provjeri je li tvoja blizina Gospodinu trenutna ili radije stalna i predana. Koji su znakovi koje prepoznaješ? Kakav je tvoj odgovor na izazove dana?

Stavi molitvenu nakanu mjeseca u središte svoga dana, odvoji vrijeme za razmišljanje o redovnicima i sjemeništarcima, moli za njih da prevladaju kušnje i pitanja svoga poziva i ustraju u svojoj cjelovitoj formaciji.

Molitva ih jača da svojim životom budu svjedoci. „Pozvani smo na vjeru koja postaje svjedočanstvo“ Papa Franjo.

Moli za njih kroz mjesečnu molitvu.

S Isusom u noći

Pregledaj svoj dan. Sjećaš li se još kako je dan počeo? Je li postojao događaj za koji bi htio zahvaliti Gospodinu? Hvala ti Gospodine za tvoju blizinu koja nas drži i hrabri.

Moli Boga za oproštenje za svaku neiskrenost u susretima s braćom i sestrama i za sve ne baš ispravne namjere.

Moli Boga da ti da hrabrosti da sutra živiš s vjerodostojnošću i moli tu istu milost za sjemeništarce, redovnice i redovnike diljem svijeta.

Oče naš.