Skip to content

Subota, 23. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan zahvaljivanjem za živote tolikih mučenika, koji su dali i nastavljaju davati svoje živote u službi Kraljevstva, mnogi u anonimnosti, drugi izloženi i progonjeni. „Ne shvaćate da vam je bolje da jedan čovjek umre za narod nego da cijeli narod propadne“ (Iv.11,45-57). „Isus je bio progonjen. Htjeli su ga ubiti… U Crkvi, naime, postoje progonjeni izvana i progonjeni iznutra. I sami su sveci bili progonjeni. Isus je upravo uzor, ikona: Gospodin je mnogo trpio, bio je progonjen; i djelujući na taj način preuzeo je na sebe sve progone svoga naroda” (papa Franjo). Vrati mi u sjećanje, Gospodine, lica ovih “svakodnevnih mučenika…”, osobito onih koji trpe moja „progonstva”, blagoslovi ih.

Izmoli molitvu prikazanja za sve njih.

S Isusom tijekom dana

Odmori se popodne za molitvu i produbi svoju molitvenu nakanu. Obnovi svoje prikazanje za one koji trpe iskustvo progonstva. Poslušaj ove Papine riječi: „Vrijedi se prisjetiti puta svetoga Pavla: kad je vjerovao da je pravedan, zapravo je bio progonitelj, ali kad je otkrio da je progonitelj, postao je čovjek od ljubavi”. Nasmiješi se, otpusti, ne obraćaj pažnju na svoje brige koje imaš danas. Uzdaj se u Gospodina.

Izmoli molitvu mjeseca za mučenike.

S Isusom u noći

Noću saberi proživljeni dan i zahvali Gospodinu za primljene milosti i za dar njegova života u svom životu. Odvoji trenutak za razmišljanje i saberi lica ljudi koji iz dana u dan daju svoje živote i čine ti dobro, jer oni su znakovi kraljevstva. Moli za oproštenje za trenutke kada si imao malo ljubavi, jer ponekad smo toliko usredotočeni na sebe. Dopusti svom srcu da sutra odražava srce Gospodnje. Oče naš.