Skip to content

Petak, 22. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

S ovim novim danom dolazi i poziv da gledamo samo na Isusa. „Pokazao sam vam mnoga dobra djela od Oca” – Ivan 10:31-42. Budi spreman započeti ovaj dan otvoren za otkrivanje Gospodinove prisutnosti pune ljubavi u svemu što ti je dano. „Vjerovati u Isusa znači učiniti ga središtem, smislom našeg života. Krist nije pomoćni element: on je ‘kruh živi’, nezaobilazna hrana”, rekao je papa Franjo. Dopustimo njegovoj Riječi da prosvijetli naš dan: VJERUJ. Neka ova riječ odzvanja u tvom srcu i obilježi ritam tvog dana. Prikaži svoj dan za sve one muškarce i žene koji, budući da potpuno vjeruju u Isusa, daju svoje živote da ga naviještaju. Moli molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

„Nemojmo se obeshrabriti kada život u skladu s Evanđeljem privlači progonstvo ljudi: tu je Duh koji nas podupire na tom putu“ (papa Franjo). Danas odvoji vrijeme za stanku i dopusti da ove riječi odjeknu u tvom srcu. Kako odgovaraš na poteškoće dana? Postaje li tvoje srce nemirno i obuzimano obeshrabrenjem i nepovjerenjem? Gospodine, vjerujem, ali umnoži mi vjeru! Zahvali Gospodinu za njegovu prisutnost punu ljubavi i moli ga da te i dalje prati ovaj dan.

Molimo za mučenike koji ustraju u vjeri do kraja dajući svoj život.

S Isusom u noći

Odvoji trenutak da zastaneš i prisjeti se svog dana. Razmisli o onome što je nemirno u tvom srcu na kraju dana. Gdje je Gospodin bio prisutan u tvom danu? U tišini ove noći Gospodin u tebi prebiva. Isprosi milost da se možeš osvrnuti na svoj dan i prepoznati njegovu prisutnost. Koje milosti osjećaš da ti je dao? Tijekom večerašnje molitve imaj na umu Papinu molitvenu nakanu za ovaj mjesec i moli za živote tolike braće i sestara koji žrtvuju svoje živote za Kraljevstvo. Zahvali Bogu za sve što si doživio tijekom dana. Oče naš.