Skip to content

Nedjelja, 24. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan slavljenjem Isusa koji nam dolazi u susret okružen svojim narodom. „Blagoslovljen onaj koji dolazi u ime Gospodnje“ (Mk 11,1-10). „To je spontana pjesma i radost tolikih koje je Isus dotaknuo, koji kliču: „Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje!“ Kako ne slaviti Onoga koji im je vratio dostojanstvo i nada? To je radost tolikih grešnika kojima je oprošteno i koji su se vratili povjerenju i nadi” (papa Franjo). Svatko od nas ima mnogo razloga, slaviti, vapiti našem Bogu… Pridružujemo se tolikim grješnicima kojima je oprošteno, izliječenima… Koji je razlog tvog današnjeg vapaja Bogu… Što je razlog tvoje hvale Bogu…?

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Ovog poslijepodneva odvoji malo vremena za slavljenje Boga, za sve što on jest i što predstavlja u tvom životu…Hvali Gospodina koji ti dolazi u susret, u svakom susretu s onim što si do sada živio… „Slaviti Boga je kao udisanje čistog kisika: pročišćava vašu dušu, tjera vas da gledate daleko, ne ostavlja vas zarobljenim u teškom i mračnom trenutku poteškoća” papa Franjo. „Slavim te Oče, Gospodaru neba i zemlje” „Kušajte i vidite kako je dobar Gospodin” „Neka svi hvale Gospodina” … Idi ponavljajući one hvale koje odjekuju u tvom srcu, i idi govoreći ih Gospodinu… također i vlastite hvale, koje proizlaze iz zahvalnosti tvog srca.  Moli za one koji daju slavu Gospodinu predanjem svojih života. Završi ovu molitvu molitvom mjeseca za mučenike.

S Isusom u noći

Zahvalan sam na mogućnosti da to mogu učiniti, zahvalan sam na prisutnosti Božjoj, koji se danas učinio prisutnim u mojim trenutcima molitve, u riječi, u euharistiji, u mojim bližnjima, u ljudima. Koji je danas prošao kroz moj dan, također prepoznajem da sam jedan od grješnika kojima treba oprostiti, molim za oproštenje i uzdam se u to beskrajno milosrđe. Vraćam se slaviti ovog Boga koji mi dolazi u susret i daje mi svoj oprost. Napišem neku hvalu ili zahvalu Bogu i također cilj koji ću pokušati živjeti sutra. Oče naš.