Skip to content

Subota, 20. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Kako ovaj novi dan počinje, prikaži se Gospodinu da mu služiš u svojoj braći i sestrama, u misiji suosjećanja sa svijetom. Danas obnovi svoje prikazanje kako bi diskriminacija žena prestala u svim zemljama svijeta. Neka Evanđelje odzvanja u tvom srcu: „Tada Isus reče Dvanaestorici: ‘Hoćete li me i vi ostaviti? Odgovori mu Šimun Petar: Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga” (Iv 6,60-69). Nemojmo bježati od Gospodinove prisutnosti, čak ni usred nevolje. Prihvatimo hrabro poziv da volimo druge do samog kraja.

Izmoli molitvu prikazanja na mjesečnu molitvenu nakanu.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak šutnje i dublje uroni u značenje molitve za poslanje koje ti je Gospodin povjerio. „Tko god u samoći moli – bilo da se radi o dugotrajnoj samoći ili o polusatnoj molitvi – odvaja se od svega i svakoga kako bi sve i svakoga našao u Bogu“ (papa Franjo). Moli Gospodina za snagu da ustraješ u traženju Njegove prisutnosti, kako bi pred Njega mogao iznijeti snove, želje i borbe svih žena diljem svijeta. „Na mjestima gdje se donose važne odluke nužan je ženski genij“ (papa Franjo). Neka molitva preobrazi naša srca da ovo postane istina.

Moli mjesečnu molitvu za žene.

S Isusom u noći

Prisjeti se svog dana. Osvrni se kroz srce i zahvali Gospodinu za sve milosti koje si danas primio. Kome su trebale tvoje riječi, zagrljaj, tvoj osmijeh, tvoje prisustvo? Kome si danas trebao biti lice Božje? Jesi li mogao učiniti Boga prisutnim u životima drugih? Odvoji malo vremena da se prisjetiš svih ljudi koje si danas sreo? Izmoli molitvu za svakog od njih da završiš svoj dan. Jer molitva je konkretna gesta ljubavi koju im možeš ponuditi.

Prikaži svoj život i budi spreman služiti svojoj braći i sestrama sutra. Oče naš.