Skip to content

Nedjelja, 21. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovu nedjelju slušajući nježne Isusove riječi: „Ja sam pastir dobri. Dobri pastir život svoj polaže za ovce” (Iv 10,11-18). Odvoji trenutak da ove riječi odjeknu u tvom srcu. „Kad ima dobrog pastira koji ide naprijed, ima i stada koje ide naprijed. Dobri pastir sluša stado, vodi stado, liječi stado” (papa Franjo). Dopuštaš li da te vodi Gospodin? Jesi li dobri pastir svoje braće i sestara slijedeći stil Dobrog pastira?

Prikaži svoj dan za sve žene koje čuvaju stado. Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Zaustavi se ove nedjelje da smiriš svoje srce. Razmišljaj o Papinim riječima: „Dobri pastir ostaje vjeran čak i pred grijehom vlastitog naroda: dobri pastir ostaje otac čak i kad mu djeca otpadnu i napuste ga“. A to je tako jer „Crkva, u svim svojim članovima, ima poslanje prakticirati zagovornu molitvu, zagovarati druge”. Jesi li poput Abrahama i Mojsija koji su branili svoj narod pred Bogom?

Moli od Boga milost da nježno moliš za svoju braću i sestre. Moli molitvu mjeseca za žene.

S Isusom u noći

Razmisli o svom tjednu i otkrij kako je Bog bio prisutan u tvom životu. Budi zahvalan na svemu što si primio. Jesi li mogao gledati svoju braću i sestre očima punim suosjećanja? Odvojite trenutak kako bi identificirao bilo koju stvarnost, osobnu slabost, pojedinca ili situaciju koja je mogla uzrokovati da tvoje srce i perspektiva otvrdnu. Isprosi od Gospodina milost koja ti je potrebna da budeš dobar pastir poput Isusa, Dobrog pastira, koji daje život za svoje ovce. Obveži se za sljedeći tjedan. Oče naš.