Skip to content

Petak, 19. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj novi dan zahvaljivanjem i davanjem svog života u službu Kristove misije. „Zaista vam kažem: ako ne jedete tijela i ne pijete krvi Sina Čovječjega, nećete imati života u sebi. Tko blaguje moje tijelo i pije moju krv, ima život vječni i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan.” (Iv 6, 51-59) Bog je izvor Života. Njegove riječi, geste i ljubav nas hrane. Hranimo se Njime, molimo da naše misli, riječi i djela podupiru duh naše braće i sestara. Neka nas Duh Sveti učini Gospodinovim apostolima, raspoloživima za Njegovo poslanje suosjećanja… Izmoli molitvu prikazanja, prepuštajući se nakani za ovaj mjesec.

S Isusom tijekom dana

Odmori se od svoje rutine kako bi sjedinio svoje srce s Gospodinovim srcem. Budi zahvalan na ovom trenutku. Papa nam kaže: „Žene imaju posebnu osjetljivost za ‘Božje stvari’, posebno u pomaganju razumjeti milosrđe, nježnost i ljubav koju Bog ima za nas. Čak bih volio misliti da ono što definira Crkvu nije u muškom rodu, to je “Crkva” u ženskom rodu. Crkva je žena, ona je majka, i to je lijepo.” (Papa Franjo) Moli Gospodina za pomoć da njeguješ osjetljivost u svojim odnosima, da svoju braću i sestre primaš s majčinskom ljubavlju, da daješ i održavaš život kao što to one čine.

Moli mjesečnu molitvu za žene.

S Isusom u noći

Dok privodiš kraju dan, odvojite trenutak da se uskladiš sa svojim emocijama i stanjem svog srca. Razmisli o malim trenucima koji su ti donijeli radost i nadu. Razmotri ukupnu putanju svog dana: Jesi li odlučio prigrliti život, voljeti ili ti je negativnost pomutila raspoloženje? Uranjajući u Božju prisutnost, sudjelujući u hrani Njegovog pogleda i suštini Njegovih emocija, vidjet ćeš da radost, nada i život u izobilju bujaju u tebi.

Obvezuj se živjeti na Isusov način dok gledaš unaprijed u sutra. Oče naš.