Skip to content

Subota, 18. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Počinje novi dan. Ispunjen radošću zahvaljuj Bogu.

Danas Ivan u Evanđelju kaže: „I još mnogo toga što je Isus učinio, za koje, kad bi se sve zapisalo, mislim da ni u sam svijet ne bi mogle stati knjige koje bi trebalo napisati ” (Iv 21,25). Razmišljaj o ovim riječima: Što ti govore o Isusu? Kako one govore tvome životu?

Papa Franjo nam kaže: „Navještaj se rađa iz susreta s Gospodinom; tu počinje sva kršćanska djelatnost, osobito misija”. Kad bi ispričao što je Isus učinio u tvom životu: Što bi rekao? Kada i kako si Ga upoznao? Osjeti emocije koje ova sjećanja donose u tvoje srce. Budi zahvalan na tolikoj ljubavi. Donesi odluku da ćeš rasti u ljubavi u svojim susretima s Gospodinom.

Moli molitvu prikazanja kako bi sjemeništarci u formaciji temeljili svoj poziv na osobnom susretu s Kristom.

S Isusom tijekom dana

Zastani u svom danu i nastavi uživati u onome što je Isus učinio u tvom životu. Budi zahvalan za to i razmisli o ovim riječima Svetog Oca: „Zajedničko poslanje svih kršćana je svjedočiti s radošću, u svakoj situaciji, stavovima i riječima, ono što doživljavamo s Isusom i u njegovoj zajednici koja je Crkva” (papa Franjo).

Pridružujući se molitvenoj nakani pape Franje, moli za redovnice, redovnike i sjemeništarce, koje su ostavile sve kako bi slijedili Isusa, da uvijek imaju na umu što je on učinio u njihovim životima, kako ih je preobrazio i „da rastu na svom putu zvanja kroz ljudsku, pastoralnu, duhovnu i zajedničku formaciju, koja će ih dovesti do vjerodostojnih svjedoka Evanđelja”.

Izmoli molitvu mjeseca na ovu nakanu.

S Isusom u noći

Došao je kraj dana. Započni prisjećanjem što je Isus učinio u tvom životu, kako ga je preobrazio i ispunio radošću. Kako si se tijekom dana osjećao prisjećajući se njega? Jesi li ga imao na umu?

Razmišljaj o ovim riječima: „Radost Evanđelja ispunjava srca i cijeli život onih koji susreću Isusa. Oni koji dopuste da ih On spasi oslobođeni su grijeha, tuge, unutarnje praznine, izolacije” (papa Franjo).

Pregledaj svoj dan: jesi li dopustio da te Isus susretne? Kako se On danas učinio prisutnim u tvom životu?

Razmisli o tome kako želiš živjeti sutra. Ispunjen zahvalnošću pripremi se za počinak govoreći: Oče naš.