Skip to content

Nedjelja, 19. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zora je, duboko udahni. Danas je nedjelja Duhova. Simbol Duha Svetoga: vjetar, dah života.

Razmišljaj o Riječi Božjoj: „Mir vama! Kao što je Otac poslao mene, i ja šaljem vas.” I uz to dahne u njih i reče: „Primite Duha Svetoga” (Iv 20,21-22). Zamisli scenu i uživi se u nju, osjećajući kako Isus diše i ispunjava te Duhom Svetim.

„Danas, na ovaj blagdan, zapitaj se: Jesi li poslušan harmoniji Duha ili slijediš svoje ideje, ne dopuštajući da te On preobrazi? Je li tvoj način življenja vjere poslušan Duhu?” (papa Franjo).

Prikaži molitveni dar za redovnice i redovnike u formaciji kako bi mogli dopustiti da ih nadahne Duh Sveti koji nas vodi „Na velikom putu života, On nas uči gdje početi, kojim putovima ići i kako hodati” (papa Franjo).

S Isusom tijekom dana

Zastani u svom danu i osvijesti kako si uočio djelovanje Duha Svetoga u danu. Moli ga da te nastavi ispunjavati svojom snagom i ljubavlju.

Ujedini se s Papinom molitvenom nakanom sljedećom molitvom: „Duše Sveti, ti potičeš Crkvu da u svom poslanju uvijek s novim zanosom svjedoči i naviješta radost koja proizlazi iz susreta s Isusom: Mi te danas molimo za redovnice, redovnike i sjemeništarce da budu „evangelizatori Duha”, koji se neustrašivo otvaraju djelovanju Duha Svetoga i hrabro navješćuju Božju veličinu“ (papa Franjo).

Izmoli molitvu mjeseca za sjemeništarce u formaciji.

S Isusom u noći

Ovaj dan je pri kraju. Danas slavimo svetkovinu Duhova. Pregledaj svoj dan: jesi li danas živio s Duhom, pun entuzijazma, pun života?

Zahvali Gospodinu za ovaj dar koji nas hrabri u poslanju suosjećanja sa svijetom.

Razmišljaj o ovim riječima pape Franje: „Zazivajte Duha Svetoga svaki dan, njegovu ljubav, njegovo svjetlo i njegovu snagu” (papa Franjo). Završi dan zazivom: Dođi Duše Sveti!

Oče naš.