Skip to content

Petak, 17. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Na početku ovog dana nekoliko puta duboko udahni i zahvali Bogu na daru života i svim blagoslovima koje primaš od Njega.

Razmišljaj o Evanđelju: „Isus upita Šimuna Petra: ‘Šimune Ivanov, ljubiš li me više nego ovi?’ On odgovori: ‘Da, Gospodine, ti znaš da te ljubim'” (Iv 21,15).

Kontempliraj kako ti Isus upućuje ovo pitanje, čuj ga kako izgovara tvoje ime i pita te: Ljubiš li me više od ovih? Neka ove riječi odzvanjaju u tvom srcu. I gledajući ga, odgovori mu.

Isus, poput Šimuna Petra, nakon što te upita ljubiš li ga, kaže ti: „Pođi za mnom“ (Iv 21,19) Hoćeš li ga slijediti? Kako danas svojim životom želiš odgovoriti da ga voliš?

Moli molitvu prikazanja kako bi formacija redovnica i redovnika bila iskustvo otvoreno ljudskoj i osjećajnoj dimenziji.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak za zastati i razmisliti o danu: kako si ga proživio? Kako si svoju ljubav prema Isusu učinio prisutnom danas?

U današnjem Evanđelju On ih je ispitivao o ljubavi. Kako danas ide tvoja ljubav prema Isusu? Jesi li stvarno zaljubljen? Ili te posao i brige tjeraju da gledaš na druge stvari i zaboraviš na ljubav?

Ovaj nas je mjesec papa Franjo pozvao na molitvu za redovnice, redovnike i sjemeništarce: „prisutnost zajednice sestara ili braće je poput svjetlucajućeg svjetionika u okruženju”. Pridruži se Papi u ovomjesečnoj molitvenoj nakani kako bi redovnička formacija bila način da nastavi gorjeti ono svjetlo koje su pozvani biti u svijetu.

Izmoli molitvu mjeseca.

S Isusom u noći

Pripremi se za ovaj trenutak molitve tako da se udobno smjestiš i ušutiš. Duboko udahni.

Danas te Isus pita: Ljubiš li me? i pozvao te je da ga slijediš. Pregledaj svoj dan od zore: susrete, stavove, dojmove, osjećaje… Kako je tvoja ljubav prema Isusu postala prisutna? Vizualiziraj to i budi zahvalan na tome.

U onome što si živio: Je li postojalo nešto u čemu nisi slijedio Isusa? Koje Mu stvari nisu pokazale tvoju ljubav? Što te je odvratilo od toga da ga slijediš? Pregledaj i moli za oprost.

Moli se Gospodinu: Gospodine, ti znaš da te volim! Sa sigurnošću osjećaja da te On također voli, pripremi se za odmor.

Oče naš.