Skip to content

Subota, 16. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj novi dan u zajedništvu s Papinom molitvenom mrežom. ‘“Dopušta li nam naš zakon da sudimo čovjeku, a da ga prije toga ne saslušamo da znamo što je učinio?” (Ivan 7:40-53). Zahvaljuj za dar života koji se u tebi ponovno rađa. Neka u naša srca prodre Tvoj misterij, duboko razumijevanje koje nas vodi tvojoj istinskoj pravdi. Neka naša potraga za tobom bude iskrena, poput Nikodema, tražeći istinu. Nadahnut hrabrošću današnjih misionara, moli da mogu pronaći mir usred nevolja. Neka ovaj dan bude prilika da nas očaraju životi onih koji traže istinu i djeluju pravedno. Stavljam u tvoje ruke svoje napore i patnje… Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Napravi stanku da napuniš baterije. Molimo se za nove mučenike, ohrabreni njihovom hrabrošću. Izazovi sebe da budeš nositelj te istine i suosjećanja. Neka nas oni koji riskiraju svoje živote za Evanđelje ne ostave ravnodušnima „kao što kršćanske mučenike svih vremena smatramo muškarcima i ženama mira unatoč progonima”, kako nam kaže Papa.

Obnovimo svoju predanost pravdi i vjeri, slijedeći primjer ovih hrabrih svjedoka. Moli molitvu mjeseca… s blagošću mir se može ostvariti sa strpljivošću.

S Isusom u noći

Odvoji trenutak za stanku ove večeri i razmisli o svom danu. Duboko udahni i umiri svoje srce. Kako je u tvom srcu odjeknula hrabrost onih koji riskiraju svoje živote za Evanđelje u različitim dijelovima svijeta? Jesi li danas prepoznao prilike da drugima preneseš hrabrost i strast misije? Odvoji vrijeme za razmišljanje o susretima koje si doživio i budi zahvalan za primljene milosti. Prihvati značajne trenutke svog dana: saznanja, novosti, iznenađenja… Završi dan molitvom koju nam je Isus ostavio. Oče naš.