Skip to content

Nedjelja, 17. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan u znak zahvalnosti za primjer života Josipa iz Arimateje koji je ustao za našeg Gospodina Isusa Krista kada su mu svi okrenuli leđa. Iv 12,20-32. „Zaista, zaista kažem vam, ako pšenično zrno pavši na zemlju ne umre, ostaje samo. Ali ako umre, rodi obilat rod”. Gospodin nas poziva da izgubimo svoj život za njega. „Slijediti Krista znači dati svoj život za spasenje duša””, kaže Papa. Da bi netko dao svoj život, mora imati Isusovo srce. Prepoznaj gdje te Gospodin danas poziva da daš svoj život kao toliki koji su se predali do kraja, do mučeništva.

Molitva prikazanja… s Marijom nudim ti svoj hod za poslanje Crkve…

S Isusom tijekom dana

„Svatko, uistinu svatko je važan u Božjim očima“. Zastani da razmisliš o ovim Papinim riječima. U današnjem svijetu sveta vrijednost svake osobe je narušena. Zapitaj se: Kako gledaš na druge: nadahnjuje li tvoj izgled, potiče li, daje li nadu? Poziva li te da riskiraš sve za ljubav i s punim povjerenjem u Gospodina? Neka tvoj pogled ne bude jedan od mnogih koji obezvrijeđuju ljude i stvari. Daj mi milost da gledam junački, uvijek videći dobru namjeru, istim očima Oca, onim milosrdnim i suosjećajnim očima kojima On gleda na sve nas.

Mjesečna molitva… Crkva treba one koji imaju hrabrosti…

S Isusom u noći

Razmišljaj s Gospodinom o danu koji je prošao. Utišaj svoj um i srce, ostavljajući po strani buku i žurbu. Zapitaj se: Kako si živio danas? Postoji li neka milost koju si primio i na kojoj želiš biti posebno zahvalan? Prepoznaj trenutke u kojima si se osjećao bliže Gospodinu. Prihvati ovaj trenutak kao milost i donesi odluku za sutra koja te motivira da drugima daš najbolje od sebe. Oče naš.