Skip to content

Petak, 15. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Kad započneš ovaj dan, zahvali za dar života koji je obnovljen u tebi. Budi svjestan da poput Isusa: ‘Nisam došao sam od sebe’ Iv 7,1-2. 25-30, već da si poslan od Oca. Neka nas ovo podsjeća da ne hodamo sami. U izazovima života, moramo vjerovati Bogu da će biti naš vodič. Neka sve naše današnje riječi, djela i misli odražavaju naše prijateljstvo i odnos s Gospodinom, „Oni su svjedoci koji nose Crkvu naprijed; oni koji pokazuju da je Isus uskrsnuo” (papa Franjo). Budimo oruđe tvoje ljubavi u današnjem svijetu i odraz Gospodinove milosti drugima. Napravi prikazanje „neka me tvoj Duh Sveti učini svojim prijateljem i svojim apostolom…”

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak šutnje i meditiraj nad ovim riječima pape Franje: „Pogledajte prave heroje koji ovih dana izlaze na vidjelo. Nisu oni koji imaju slavu, novac i uspjeh, već oni koji daju sebe za druge.” Baš kao Isus, koji nije došao sam od sebe, već ga je poslao Otac, sjeti se da prava veličina leži u nesebičnom služenju. Nadahnut neopjevanim junacima koji riskiraju svoje živote za Evanđelje, moli da njihova hrabrost i primjer ispune Crkvu misionarskim žarom.

Izmoli mjesečnu molitvu… snagom ljubavi možemo se boriti protiv oholosti.

S Isusom u noći

U tišini pronađi mirno mjesto i duboko udahni. Kako su u tebi tijekom dana odjekivali hrabrost i misionarski žar? Na koje si načine primio Riječ u svoje srce i očitovao je u svojim djelima? Približi svom srcu značajne trenutke svog dana. Budi zahvalan za dan koji si proživio, ljude, susrete, mjesta. Moli oproštenje za ono u čemu danas nisi bio vjeran i budi spreman unijeti ljubav u sve što poduzmeš sutra. Oče naš.