Skip to content

Subota, 13. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan dopuštajući da ti Evanđelje dotakne srce: „Kad su veslali oko tri ili četiri milje, vidjeli su Isusa kako se približava čamcu, hodajući po vodi; i prepadoše se.” (Iv 6,16-21). Koliko se često činiš prisutnim usred poteškoća? Jer ne prepoznajemo uvijek Božju prisutnost u našim životima. Ponekad su naše oči uprte u oluju, a ne u Boga koji nam dolazi. Prikaži Gospodinu sve što imaš. Moli ga da te učini vjernima u tvom siromaštvu i poteškoćama. Moli ga da ti pomogne kroz izazove, mirom koji dolazi od njega. Stavi u ruke Gospodnje svoju radost, nade, trudove i patnje… Izmoli molitvu prikazanja na nakanu mjeseca.

S Isusom tijekom dana

Odvoji malo vremena ovog poslijepodneva za molitvu, jer „svijet ide naprijed zahvaljujući ovom lancu moliteljica koje se zalažu, a koje su uglavnom nepoznate… ali ne Bogu!” kako kaže papa Franjo. Upamti da je ova godina godina molitve. Moli za sve žene diljem svijeta, posebno za one koje prolaze kroz trenutke oluje i poteškoća. Molitva je najbolje prikazanje za njih: „Tvrdnje o legitimnim pravima žena, utemeljene na čvrstom uvjerenju da muškarci i žene imaju isto dostojanstvo, pokreću duboka pitanja za Crkvu koja je izazivaju i koja se ne mogu površno izbjeći” (Papa Franjo).

Moli molitvu mjeseca za žene.

S Isusom u noći

Umiri se kad padne večer i budi zahvalan za još jedan dan života i priliku da služiš u Kristovoj misiji. Razmisli o najvažnijim trenucima svog dana. Što su ti ostavili u srcu, u što ili koga si se ugledao usred današnjih poteškoća? Razmisli o svojim trenucima molitve, o svojim stavovima prema drugima, svojim odgovorima, načinu na koji si se odnosio prema drugima i načinu na koji si radio. Jesi li uspio živjeti u svjetlu Gospodnjem? Moli oprost za trenutke u kojima si pokazao malo ljubavi. Oče naš.