Skip to content

Petak, 12. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvori svoje srce danu koji tek počinje i živi ga u stilu Srca Isusova. „Ovdje je dječaka koji ima pet ječmenih kruhova i dvije ribice! Ali što je to za tolike?“ (Ivan 6,1-15) Naravno da nije dovoljno! Ali Isus nam je rekao da nije pitanje količine nego pitanje spremnosti davanja i dijeljenja. Prinesi Gospodinu svoje kruhove i ribe, da mu pomognu nahraniti druge. Neka tvoj osmijeh i dobro raspoloženje omekšaju dan, neka tvoja ljubav i nježna gesta prihvate svakoga na koga naiđeš. Neka tvoj život bude hrana za braću i sestre kao što je to bio Gospod.

S Marijom prinesi svoj dan… Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak kako bi svoje srce uskladio s Isusovim srcem. Poslušaj riječi Svetog Oca kako bi produbio svoju molitvu za mjesečnu nakanu: „Crkva prepoznaje neizostavan doprinos žena u društvu, s osjetljivošću, intuicijom i posebnim sposobnostima koje su često više svojstvene ženama nego muškarcima“ . Kako pridonosiš različitim zajednicama u kojima se nalaziš? Znaš li strpljivo slušati i cijeniti tuđe kruhove i ribe?

Razmišljaj o svom jutru moleći mjesečnu molitvu za žene.

S Isusom u noći

Dok pada mrak, budi zahvalan za još jedan dan života i za sve prilike koje ti je Gospodin dao da voliš. Kako si živio dajući i primajući kruhove i ribe svojoj braći i sestrama? Zapitaj se jesi li drugima davao poštovanje i vrijednost koju zaslužuju. Postoji li nešto u tebi što treba oprostiti na kraju dana?

Živi sutra otvoreniji prema drugima, velikodušniji i suosjećajniji. Oče naš.