Skip to content

Nedjelja, 14. travanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan Gospodnji dopuštajući Njegovim riječima da rezigniraju u tvom srcu: „Zašto se prepadoste? Zašto vam sumnje obuzimaju srce? Pogledajte moje ruke i moje noge. Ja sam!” (Lk 24,35-48). Ponekad je teško prepoznati Gospodinovu prisutnost u našim životima, osobito kada nas stvarnost iznenadi i izmakne našoj kontroli. „Dopustimo da nas radosni navještaj Uskrsa iznenadi“, kaže Papa. Dopusti sebi da budeš iznenađen kada On sebe učini prisutnim u tvom svakodnevnom životu tako da radost ovog vremena može biti tvoja svakodnevna hrana.

Moli molitvu prikazanja kako bi žene diljem svijeta mogle biti nahranjene Njegovom radošću.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak danas popodne da zahvališ za doprinos tolikih žena čije sudjelovanje daje i održava toliko života. „Tijekom ovih posljednjih desetljeća, zajedno s drugim kulturnim i društvenim preobrazbama, mijenjao se identitet i uloga žene u obitelji, društvu i Crkvi te je općenito sudjelovanje i odgovornost žena rastao.” (papa Franjo) “Molitva je naše srce i naš glas, a ona postaje srce i glas tolikih ljudi koji ne znaju moliti ili koji ne mole” – kaže Papa. Uzdigni danas zahvalnu molitvu za tolike žene koje donose svoju hrabrost i ljubav Crkvi.

Moli molitvu mjeseca za žene.

S Isusom u noći

„Budi zahvalan na iznenađenjima. Budi zahvalan za dan koji si proživio. Prepoznaj što je bilo novo i iznenađujuće. Postoji li nešto na čemu želiš biti posebno zahvalan? Razmisli gdje si danas susreo Isusa. Gdje je prolazio, u kakvim licima, situacijama i kako si ga dočekao.

Moli Gospodina da ti pokaže kako sutra možeš rasti u poslušnosti Duhu Gospodnjem. Oče naš.