Skip to content

Subota, 11. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Odvoji trenutak kako bi zahvalio Bogu za ovaj novi dan i poslušaj što ti Isus danas govori: „Zaista, kažem vam, što god zamolite Oca u moje ime, dat će vam… Tražite i primit ćete, tako da vaša radost bude potpuna” (Iv 16,23). Pogledaj svoj današnji život i zapitaj se: Što trebam danas moliti Oca? U kojim je situacijama potrebna njegova ljubav? U kojim područjima mog života nedostaje radosti? I u tišini svoga srca moli Boga za ono što ti je toliko potrebno. „Daj mi, Gospodine, ono što moje srce treba.”

„Možeš se sigurno baciti u naručje svoga božanskog Oca, onoga Boga koji ti je dao život i koji ti ga daje svakog trenutka. On će te čvrsto držati” (papa Franjo). S pouzdanjem se predaj Gospodinu na početku svog dana. Moli molitvu prikazanja kako bi formacija redovnica i redovnika bila uvijek otvorena njihovoj ljudskoj i osjećajnoj dimenziji.

S Isusom tijekom dana

Zastani i pregledaj sve susrete koje si imao danas. Mjesta na kojima si bio, što si osjećao, što si mislio i zapitaj se: Je li tvoja radost bila potpuna? Neka ovo pitanje odzvanja u tvom srcu. Kako želiš proživjeti ostatak dana?

Popodne moli za sestre, redovnice i sjemeništarce, posebno za one koji su ti iskazali Božju prisutnost, nježnost i milosrđe. Prisjeti se svih njih i sjeti se kako su ti pokazali Boga. Moli za njih da i dalje obznanjuju Božju dobrotu i da „rastu na svom putu zvanja kroz ljudsku, pastoralnu, duhovnu i zajedničku formaciju, koja će ih dovesti do vjerodostojnih svjedoka Evanđelja”  (Papa Franjo).

Izmoli za njih molitvu mjeseca da „u svom životu u zajednici – školi svetosti – mogu rasti u svom odnosu s drugima”.

S Isusom u noći

Kako se ovaj dan bliži kraju, duboko udahni i pregledaj ono što si proživio. Jesi li proživio dan povjeravajući se u ruke Oca koji ti je dao život i koji ti ga daje svakog trenutka? Što se dogodilo u tim trenucima?

Budi zahvalan za sve što si proživio, jer Gospodin je bio prisutan čak i kada Ga nisi mogao jasno vidjeti.

Neka ove riječi odzvanjaju u tvom srcu: „Bog te voli… Nikad ne sumnjaj u to, bez obzira što ti se dogodi u životu. U svim okolnostima, beskrajno si voljen” (papa Franjo). Iz ove lijepe istine vizualiziraj kako želiš živjeti sutra.

Oče naš…