Skip to content

Petak, 10. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan zahvaljujući Bogu za dar života. Poslušaj Njegove riječi: „Radost vam nitko neće moći uzeti” (Iv 16,22). Vizualiziraj što moraš učiniti ovaj dan, što te brine, različite situacije koje trebaš riješiti. I prije svega toga ponovno poslušaj Isusove riječi, udahni ih i dopusti da preplave cijelo tvoje biće.

Razmišljaj o sljedećim riječima pape Franje: „Ne dopustimo da nam se ukrade radost!“.

Danas obrati pozornost na one stvari koje ti oduzimaju radost kako im ne bi dopustio da nastanjuju tvoj dan. Moli Gospodina da ti pomogne brinuti se za dar radosti.

Stavi svoj dan u Božje ruke, povjeri mu se. Pripremi se da to živiš u radosti Njegovog uskrsnuća.

Molitva prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak za stanku i budi zahvalan za ono što si doživio do ovog trenutka. Odražavaj i otkrivaj Božju prisutnost i ljubav u svemu. Kako želiš nastaviti živjeti svoj dan?

Razmišljaj o ovim riječima pape Franje: „Nismo li ponekad previše zaokupljeni sobom, stvarima i intenzivnim ritmovima svakog dana, do te mjere da zaboravimo Boga koji je uvijek tu?”

Moli za Papinu molitvenu nakanu: da redovnice, redovnici i sjemeništarci rastu na svom putu zvanja kroz ljudsku, pastoralnu, duhovnu i zajedničku formaciju koja ih vodi do vjerodostojnih svjedoka Evanđelja.

S Isusom u noći

Dok završavaš dan, polako udahni i pregledaj ono što si doživio. Jesi li ga proživio s veseljem? Je li postojalo nešto što ti je oduzelo radost?

Razmišljaj o ovoj rečenici pape Franje: „Svaki dan nas Gospodin posjećuje, govori nam, otkriva nam se na neočekivane načine”.

Jesi li bio svjestan Božje prisutnosti? U kojim ljudima, gestama, riječima ili situacijama si to otkrio? Za što moraš biti zahvalan za ovaj dan? Zahvali Bogu i razmisli kako želiš živjeti sutra.

Stavi se u Očeve ruke moleći: Oče naš….