Skip to content

Nedjelja, 12. svibanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Počinje novi dan, nedjelja, dan Gospodnji. Danas te Isus poziva da naviještaš Radosnu vijest: „U ono vrijeme ukaza se Isus jedanaestorici i reče im: ‘Pođite po svem svijetu i propovijedajte evanđelje svemu stvorenju'” (Mk 16,15). Ovo Isusovo slanje svojim apostolima također je za tebe. Kako danas svojim riječima, gestama i djelima navijestiti Radosnu vijest? Odvoji trenutak da primiš u svoje srce poziv da svojim životom svjedočiš za život Gospodnji.

Papa Franjo potvrđuje: „najviše uživaju u životu oni koji napuštaju sigurnost obale i postaju strastveni u misiji prenošenja života drugima”. Kako možeš prenijeti današnji život onima koji žive s tobom? Vizualiziraj svoj dan i kreni to učiniti.

Izmoli molitvu prikazanja za cjelovitu formaciju sjemeništaraca.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak za stanku i razmisli o svom danu. Jesi li uspio drugima prenijeti život, radost i nadu? Kojim riječima, znakovima, gestama? Kako se osjećaš? Vizualiziraj što ostaje od dana i kako ga želiš živjeti.

Danas, kada nas Evanđelje podsjeća na poziv na evangelizaciju, podsjeti me na tolike redovnice, redovnice i sjemeništarce koji su svoj život posvetili naviještanju ljubavi, nade i oslobođenja. Moli za njih, pridružujući se Papinoj molitvenoj nakani: „da redovnice, redovnici i sjemeništarci rastu na svom putu zvanja kroz ljudsku, pastoralnu, duhovnu i zajedničku formaciju koja će ih dovesti do vjerodostojnih svjedoka Evanđelja” .

Moli molitvu mjeseca da svi sjemeništarci u formaciji rade s drugima, u sinodalnosti, za Kraljevstvo Božje.

S Isusom u noći

Dan se bliži kraju. Polako i duboko udahni. Neka ti slike i osjećaji onoga što si doživio dođu do srca. Razmisli: Jesi li danas bio glasnik dobrih vijesti svojim riječima, gestama i djelima? Jesi li komunicirao život s drugima? Kako si se zbog toga osjećao? Tko je za tebe danas bio dobra vijest?

Zahvali Bogu za ono što si doživio. Meditiraj i neka sljedeće riječi odzvanjaju u tvom srcu, pozivajući te da sutra živiš s ovim stavom: „Život se povećava davanjem, a slabi u izolaciji i udobnosti, utjehi“ (papa Franjo).

Oče naš…