Skip to content

Subota, 10. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvali za milost početka novog dana. “Imam sućuti za ove ljude; već su kod mene tri dana i nemaju što jesti. Ako ih pošaljem kući gladne, onesvijestit će se na putu jer su neki od njih prevalili veliku udaljenost” (Mk 8,2-3). Isus je uvijek pažljiv, zna što treba mnoštvu i zna što ti trebaš. Imajte kroz ovaj dan Isusovu pozornost prema potrebama onih koji te okružuju i vjeruj poput Isusa da će one biti zadovoljene. Prikaži ovaj dan za neizlječivo bolesne, pridružujući se Papi u molitvi da uvijek dobiju njegu i podršku koja im je potrebna. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Pronađi mirno mjesto. Razmisli i odvoji ovo vrijeme za molitvu riječima pape Franje. „Oko bolesne osobe potrebno je stvoriti istinsku ljudsku platformu odnosa koja, favorizirajući medicinsku skrb, otvara nadu, osobito u onim ekstremnim situacijama u kojima je tjelesna bolest popraćena emocionalnom nelagodom i duhovnom nevoljom.“ Obnovi svoje prikazanje na papinu mjesečnu molitvenu nakanu. Slava Budi.

S Isusom u noći

Zaključi svoj dan. Moli Gospodina za svjetlo ispita kako si danas živio. Zahvali za svaku posebnu milost koju ti je dao. Kakve su bile tvoje geste ljubavi i prijateljstva prema ljudima koje si susreo? Prisjeti se svojih riječi i stavova. Upamtite da je tvoj poziv živjeti u Isusovom stilu. Moli za oproštenje za svoje nedostatke u ljubavi i za ono što bi Isus učinio drugačije da je bio na tvom mjestu. Traži ohrabrenje za sutra. Zdravo Marijo.