Skip to content

Nedjelja, 11. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvali za još jedan dan koji možeš posvetiti služenju onima oko sebe. Na ovaj Svjetski dan bolesnika, moli za vjeru svih koji doživljavaju slabost bolesti i za sve koji ne štede truda brinući se za njih. Moli i za sve one koji su pogođeni virusom zlobe, beznađa ili sebičnosti, počevši od svakoga od nas. Tijekom dana ponavljaj riječi koje je gubavac s povjerenjem uputio Isusu: “Ako hoćeš, možeš me očistiti” (Mk 1,40). Ujedini se sa Svetim Ocem u molitvi za sve smrtno bolesne, njihove obitelji i prijatelje. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Zastani na trenutak i ponovno usredotoči svoje srce na misiju suosjećanja sa svijetom koju dijeliš s Kristom. Papa Franjo nam kaže: “Svetište u Lurdu predstavlja nam se kao proročanstvo, pouka povjerena Crkvi u srcu suvremenosti. Nije važno samo ono što radi, niti se računa samo onaj tko proizvodi. Bolesni su u srcu Božjeg naroda, koji napreduje s njima kao proročanstvo čovječanstva u kojem je svatko dragocjen i nitko ne smije biti odbačen.” Slava Ocu.

S Isusom u noći

Odvoji trenutak i moli Gospodina da ti pokaže ljepotu ovog dana koji si proživio – mjesta koja si posjetio, zadatke, dobro koje si mogao učiniti i primiti, mirise i boje, prirodu i svaki detalj dana. Zašto želiš zahvaliti? Uživaj u ovom trenutku s Bogom i pripremi se živjeti sutra svjestan ljubavi koju Bog ima za tebe. Zdravo Marijo.