Skip to content

Petak, 9. veljače 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

“Tada pogleda u nebo, uzdahne i reče mu: ‘Efata’, to jest ‘Otvori se!’” (Marko 7:34). Želim živjeti svoj dan pomažući drugima da se oslobode svojih prepreka, Gospodine. Želim biti tvoj instrument u njihovim životima, otvarajući ih iskustvu milosti. Otvori mi oči, da vidim sve kao braću; moje uši, da čujem samoću skrivenu u neljubaznim riječima; moj jezik, tako da mogu govoriti samo o tebi, a ne o sebi. Poklanjam ovaj dan, u jedinstvu srca s papom Franjom, za sve one koji prate bolesne u službi. Slava Ocu.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak za odmor i razmisli o ovim riječima pape Franje: „Često mislim da Evanđelje, govoreći o Isusu koji se suočava s osobom koja pati, kaže: ‘Bio je ispunjen samilošću’… Nešto tako često u Isusovoj osobi. Bez suosjećanja, onaj koji gleda nije ganut onim što vidi i nastavlja dalje; naprotiv, oni sa suosjećajnim srcem dopuštaju da budu dirnuti i ganuti, zaustavljaju se i brinu.” Slava Ocu.

S Isusom u noći

Na kraju dana odvoji trenutak unutarnje tišine. Uđi u intimu svoga srca i dopusti Bogu da ti govori. Prođi kroz svoj dan, dopuštajući da te vodi Isus. Moli ga da ti pokaže kako si živio i gdje si ga susreo. Na čemu si zahvalan? Što bi želio da bude drugačije? Postoji li netko kome treba tvoja isprika? Prisnost s Gospodinom pomaže ti vidjeti život onako kako ga On vidi. Prepusti svoj dan i traži pomoć za sutra. Zdravo Marijo