Skip to content

Subota, 09. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Zahvali Gospodinu za ovaj novi dan. To je nova prilika koju nam On daje da budemo bolji i sretniji. Moli Gospodina želju da svoj život predaš služenju drugima. Daj mi svoju ruku, Gospodine i vodi me tamo gdje sam potreban, nauči me živjeti za Tebe. „Jer tko god se uzdiže, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen.” Lk 18,9-14. Na ovaj dan moli i traži poniznost i sposobnost više riskirati za Evanđelje. Moli i za Papinu molitvenu nakanu za ovaj mjesec. Učini prinos od mog života… Dobri Oče, znam da si sa mnom, evo me u ovom novom danu….

S Isusom tijekom dana

Zastani na trenutak kako bi poslušao ove riječi: „I danas, u raznim dijelovima svijeta, i dalje postoje brojni mučenici koji, nasljedujući Isusa i s njegovom milošću, daju najveći primjer ljubavi, nudeći svoje živote i idući toliko daleko da opraštaju svojim neprijateljima” Papa Franjo. Jesi li otvoren za slušanje Gospodina u potrebama drugih? Nudiš li svoj život za njih u jednostavnim, ali hrabrim gestama svakog dana? Razmisli o tome gdje možeš rasti i izmoli molitvu na nakanu mjeseca.

S Isusom u noći

Razmisli o svom danu. Budi zahvalan na svemu, radostima, izazovima, tuzi, ljudima, prirodi, jer sve je imalo svoju svrhu. Razmišljaj o Božjoj prisutnosti i ljubavi u svemu što si doživio. Što je najviše utjecalo na tvoj dan? Kako ćeš završiti tjedan? Stavi sve u ruke svog prijatelja Isusa, kao i svoje odluke za tjedan koji dolazi. Oče naš.