Skip to content

Petak, 08. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Pripremi svoje srce za hod s Isusom. Duboko udahni i dopusti sebi da te vodi svemoćni Bog pun ljubavi.„Slušaj, Izraele, Gospodina Bog naš Gospodin je jedini: ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, svom dušom svojom, svim umom svojim, svim bićem svojim.” Druga je ova: Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe” (Mk 12,28-34) Najveća zapovijed koju si danas pozvan živjeti je: ljubiti Boga i ljubiti svoju braću i sestre. Moramo priznati da nas Bog voli kako bismo mogli voljeti druge. Kako ove riječi odjekuju u tvom srcu? Izmoli molitvu prikazanja na nakanu mjeseca.

S Isusom tijekom dana

Zastani i razmisli o ovim riječima Svetoga Oca: „Isus kaže: ‘Ovo je najveća ljubav: ljubiti Boga svim životom svojim, svim srcem svojim, svom snagom svojom, a bližnjega svoga kao samoga sebe’. Jer to je jedina zapovijed koja je jednaka besplatnosti Božjeg spasenja (papa Franjo). Moramo staviti Gospodina u središte naših života, tako da ostatak naših života može biti uređen. Molimo se da oni koji u različitim dijelovima svijeta riskiraju svoje živote za Evanđelje ispune Crkvu svojom hrabrošću i misionarskim žarom. Moli se za njih molitvom na nakanu za ovaj mjesec.

S Isusom u noći

Svojom maštom sjeti se svog jutra, popodneva i večeri. Gdje je Gospodin prošao? Kako si danas doživio njegovu ljubav? Priznaj sve dobro koje si primio. Budi zahvalan i prepusti se u Njegove ruke za sutra. Oče naš.