Skip to content

Nedjelja, 10. ožujak 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovu korizmenu nedjelju sa zahvalnim srcem i budi spremni za priliku da se približiš Isusu. „Bog posla svoga sina da se svijet spasi po njemu” Iv 3,14-21. Priznajući milost Gospodina, moli ovu molitvu. Daj mi, Gospodine, novo srce koje u Tebi nalazi svoje svjetlo i snagu. Daj mi, Gospodine, novo srce. Srce koje zna da si Ti jedini put, Život koji kuca, Ljubav koja zaklanja i Mir koji navješćuje radost i nadu. Prinesi svoj dan za nove mučenike moleći molitvu prinosa… Dobri Oče, znam da si sa mnom…

S Isusom tijekom dana

Zastani na trenutak kako bi se povezao s Gospodinom i crpio iz njegovog izvora ljubavi. „Kao što je Krist ljubio nas i dao sebe za sve, oni koji sudjeluju u misi osjećaju želju slobodno odgovoriti na tu ljubav prinosom vlastitog života.” Papa Franjo. Kako odgovaraš na tu ljubav? Kako si danas živio Euharistiju? Prinesi svoje srce onima koji hrabrim predanjem svoga života navješćuju ljubav Gospodnju. Moli se za njih koristeći mjesečnu molitvu za nove mučenike.

S Isusom u noći

Dok završavaš dan, razmisli o svemu što si proživio. Je li tvoje srce bilo kao Presveto Srce Isusovo?. Kakve si osjećaje imao tijekom dana, a kakve sada osjećaš? Duboko udahni i opusti tijelo. Prepoznaj prisutnost Božje ljubavi u svakom detalju svoga dana: u sebi, u svojim susretima, u svojim riječima, u ljudima i mjestima. Gospodin te ljubi i traži. Budi zahvalan za svu ljubav koju primaš od Gospodina. Neka prepoznaš da je On izvor te ljubavi i podijeli tu ljubav sa svojom braćom i sestrama sutra. Oče naš.