Skip to content

Subota, 06. srpanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„Ne ulijeva se novo vino u stare mješine” (Mt 9,14-17). Budite zahvalni za ovaj novi dan i dopustite da se one stvari u vama koje trebaju obnovu osvježe kroz život Gospodnji.

Riječ nas danas poziva da otvorimo svoja srca novosti Duha, onom razlučivanju koje nam omogućuje spoznati iznenađenja koja Bog sprema za čovječanstvo.

Duh obnavlja naše stare putove i vodi nas do pune istine o Bogu. Vodi nas da ponudimo svoj život za ljubav, kao što je Isus učinio.

Molite Gospodina za milost otvorenog srca i s tim osjećajima u srcu molite molitvu prikazanja, pridružujući se posebno cijeloj Molitvenoj mreži na ovaj dan posvećen molitvi na Papinu molitvenu nakanu.

S Isusom tijekom dana

Papa nam kaže da, s bolesničkim pomazanjem, „najveća utjeha dolazi od činjenice da je onaj koji se čini prisutnim u sakramentu sam Gospodin Isus, koji nas uzima za ruku, drži kao što je činio bolesnima i podsjeća nas da već pripadamo njemu i da nas ništa – pa ni zlo i smrt – nikada ne mogu rastaviti od njega”.

Razmišljajte o milosti Njegove blizine koja nam je nadohvat ruke u najtežim trenucima života i budite zahvalni za ovaj neizmjerni i nježni dar.

Zaključite svoju molitvu izmolivši molitvu na molitvenu nakanu mjeseca.

S Isusom u noći

Kako se dan bliži kraju, provedite malo mirnog vremena s Gospodinom. Razmislite o svemu što ste proživjeli i budite zahvalni za svaki trenutak koji vam je Bog danas podario.

Prepoznajte potrebu da se predamo Gospodinu, da se povjerimo Njegovim rukama, jer sami, previše puta ne uspijevamo.

Bog već zna što nam treba, ali ne zaboravite zatražiti njegovu pomoć. Molite za milost da prepoznate Njegovu prisutnost u svakom trenutku svog dana, da Ga možete voljeti sve više i više i primiti milost da Njegovu ljubav odražavate drugima.

Oče naš