Skip to content

Petak, 05. srpanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„Hajde za mnom” (Mt 9,9-13). Na početku dana zahvalite za poziv od Gospodina da dijelite život s njim.

Samo dvije riječi, i brzo se Matejev život mijenja. „Hajde za mnom” Isusov je poziv da živimo život izvan strahova koji nas paraliziraju.

Danas, na prvi petak u mjesecu, ovaj nas poziv na nasljedovanje Isusa poziva da svoje živote predamo Gospodinu, kako bi naša braća i sestre koji pate od bolesti ili su pri kraju mogli pronaći utjehu i snagu u tebi.

Molite molitvu prikazanja, ujedinjujući se s cijelom Mrežom molitve.

S Isusom tijekom dana

Papa kaže: „Isus je zapravo poučio svoje učenike da imaju istu brigu za bolesne i za one koji pate, te im je dao sposobnost i zadaću da i dalje daju olakšanje i mir u njegovo ime i po njegovu srcu, posebnom milošću ovog sakramenta [bolesničko pomazanje].

Ljubiti po Srcu Isusovu: to je način na koji smo pozvani ljubiti svakoga od braće i sestara koji su u potrebi i boli.

Molite mjesečnu molitvu na Papinu molitvenu nakanu.

S Isusom u noći

Odvojite vrijeme s Gospodinom da razmislite o svojoj sposobnosti da istinski volite. Znajte da ćemo samo kada smo u zajedništvu s Njim donositi plodove ljubavi. Zahvali Gospodinu na njegovoj trajnoj sućuti i podršci.

Molite Gospodina za oproštenje za trenutke kada se okrenete od Njega, kada druge stvari imaju prednost nad vašim odnosom s Njim.

Molite Isusa da vam pomogne prevladati ponos što se smatrate bezgrešnim i da se radujete u neizmjernoj količini ljubavi koja vodi do sposobnosti prihvaćanja i opraštanja uvijek.

Oče naš.