Skip to content

Nedjelja, 07. srpanj 2024.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„I ondje nije mogao učiniti nikakvo čudo” (Mk 6,1-6). Započni novi dan otvaranjem srca Gospodinovom djelovanju kako bi mogao djelovati u tebi i preobraziti te, kako bi tvoje geste bile sličnije Njegovima.

Nijedno nevjerničko srce ne može spriječiti Božje djelovanje. Ipak, iz poštovanja prema ovom zidu sumnje, On odlučuje zastati, suzdržavajući se od izvođenja čuda. Tvoj rad u nama zahtijeva našu slobodu.

Pozivaš nas na slobodno darovanu vjeru, rođenu iz razmišljanja o tvojoj bezgraničnoj ljubavi prema cijelom čovječanstvu, osobito prema bolesnima i patnicima. Daj nam svoju viziju, kako bismo mogli vidjeti kao i ti.

Molite molitvu prikazanja.

S Isusom tijekom dana

Zaustavite se danas poslijepodne kako biste razmišljali o Papinim riječima: „Bolesničko pomazanje čini da svojim rukama dotaknemo Božje suosjećanje za čovječanstvo”.

Papine nas riječi podsjećaju da i mi, ako želimo biti Božji odraz, moramo njegovati osjećaj suosjećanja i naučiti voljeti one kojima je potrebna briga i pažnja.

S tom sviješću molite s cijelom Crkvom molitvu na Papinu molitvenu nakanu za ovaj mjesec.

S Isusom u noći

Odvojite trenutak da uživate u ovom trenutku zajedništva s Gospodinom dok se dan približava kraju. Jer u Njemu počivaju naša srca i duše.

Mnogo je razloga za zahvaljivanje danas i mnogo razloga za traženje oprosta.

Dok razmišljate o licima koja ste susreli, riječima koje ste čuli, učinjenim i primljenim gestama, zapitajte se je li vaše srce bilo otvoreno i prihvaća li sve i svakoga s ljubavlju.

Isprosi nam milost za sutra, da rastemo u bratstvu, milosrđu i suosjećanju. I s tom mišlju prepustite se Gospodinu, moleći ga da se brine za vas dok se odmarate.

Oče naš.